joi, 21 martie 2013

Decoraţiune „soare” din CD şi cârlige




Dacă vreţi să decoraţi camera copilului sau vreţi să ornaţi casa pentru o petrecere, puteţi încerca aceste bricolaje foarte simple, ieftine şi spectaculoase.


În funcţie de numărul decoraţiunilor pe care vă propuneţi să le faceţi, aveţi nevoie de câteva CD-uri (de preferat vechi sau stricate), acuarele în culorile galben, roşu şi portocaliu, burete, o bucată de sfoară şi nişte cârlige de rufe. Aici e aici, pentru că numărul acestora trebuie să fie de 20-24 pentru un singur CD.

Mai întâi coloraţi cu un burete suprafaţa lucioasă a CD-ului, în nuanţe de galben, roşu şi câteva accente de portocaliu. Colorarea este foarte simplă. Puneţi culoarea direct din tubul de acuarelă pe burete şi rotiţi-l uşor pe suprafaţa CD-ului, astfel încât să rezulte nişte pete. Continuaţi cu celelalte două culori.
Coloraţi apoi individual fiecare cârlig, tot cu buretele – va fi mai uşor de întins culoarea. Alegeţi aceleaşi nuanţe de galben, oranj şi roşu. Nu e nicio problemă dacă razele vor avea câteodată două culori diferite.
Ataşaţi apoi cârligele pe circumferinţa CD-ului.
Pentru a agăţa decoraţiunile, treceţi bucata de sfoară pe sub două-trei cârlige. Acestea vor funcţiona şi ca suport de prindere. 








Un comentariu: