miercuri, 20 februarie 2013

Trenuleţ din tuburi carton (de la hârtia igienică)

Există o mulţime de utilizări pentru lucruri aparent inutilizabile. Dacă nu credeţi sau nu ştiţi cum anume se poate face asta, iată şi un exemplu convingător. Sper. Un trenuleţ făcut din suluri de hârtie igienică. Se pot utiliza şi tuburi de la folia alimentară (tăiate în două).


Aveţi nevoie de: 3 sau 4 tuburi, sfoară, hârtie colorată, carton (pentru roţi şi pentru „capacele” vagoanelor), lipici.

Se taie hârtia colorată la dimensiunea tuburilor şi se lipeşte cu grijă jur împrejurul acestora.Se taie din carton cerculeţe la dimensiunea deschiderii tuburilor: 6 (pentru 3 vagoane) sau 8 (pentru 4 vagoane).
Cu ajutorul unui ac, se trece sfoara prin primul cerculeţ (capacul locomotivei), se lipeşte cerculeţul cu lipici. Aţa va traversa locomotiva, apoi aceasta va fi trecută cu al doilea cerculeţ, cel de-al doilea „capac” al locomotivei. Se lipeşte şi acesta.Operaţiunea se repetă pentru toate vagoanele.
Se decupează alte cerculeţe (mai mici) din carton, câte patru pentru fiecare vagon. Pe acestea se desenează, pornind din centru, câteva linii, ca nişte raze de cerc.
La final, acestea se lipesc câte două pe fiecare laterală a vagoanelor, iar locomotivei i se pune şi un coş, tot din carton din tub de hârtie igienică.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu