joi, 28 februarie 2013

Animale din cartoane de ouă
Animăluţele făcute de mine şi „surprinse” în imaginile mai jos sunt omidă şi o cămilă, dar din cartoane de ouă se pot face cu succes şi lilieci sau păianjeni, puişori sau broaşte ţestoase, iepuraşi şi alte necuvântătoare. Totul depinde de timpul şi de imaginaţia fiecăruia.
În măsura în care voi îmbogăţi grădina zoologică abia deschisă cu noi exemplare, voi reveni cu poze proaspete.

Să trecem la treabă!
Se taie un carton de ouă – varianta mare (de 30 de bucăţi) – pe lung, astfel încât să se obţină 6 „creste”. Se finisează marginile de asperităţi şi se pictează fiecare „cuib” în câte o culoare. Omida mea reproduce un fel de curcubeu (puţin „şchiop”, pentru că nu are decât 6 culori). Se pictează ochii şi gura. Se pot folosi ochişori din plastic, mărgeluţe etc.
Se fac şi nişte corniţe, din ce aveţi la îndemână.Pentru cămilă, vă trebuie numai trei „cuiburi” pentru ouă. Una va deveni capul. Celelalte două vor fi cocoaşele.
Se colorează cămila cu un amestec de galben, verde şi portocaliu. Verdele este esenţial, deşi poate nu pare, pentru că închide nuanţele calde şi puternice de galben şi oranj, şi astfel veţi obţine cromatica finală de nisipiu.
I se desenează sau lipesc ochii şi gura. Urechile le-am făcut dintr-o agrafă de birou desfăcută, trecută pe dedesubt prin două găuri laterale şi apoi re-pliată de o parte şi de alta.
La final, se prind de carton cârligele de rufe, colorate adecvat în nuanţe de galben-oranj.
2 comentarii:

 1. Buna!
  Am vazut aici pe blog lucruri foarte frumoase realizate din carton de oua. Eu am deschis la mine pe blog o colectie cu craft-uri realizate din carton de oua: http://www.stilulmeudeviata.ro/2013/04/colectie-craft-uri-realizate-din-carton-de-oua.html Nu vrei se le adaugi si pe acestea? Astfel vor fi o sursa de inspiratie pentru mai multa lume!

  Multumesc! Si felicitari pentru lucrurile minunate pe care le realizezi!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna,

  Mersi de invitatie. Cu placere. Voi pastra link-ul tau aici, pentru ceilalti cititori interesati :).

  RăspundețiȘtergere