joi, 14 februarie 2013

Felicitare de V-Day, cu mesaj secret


Dacă n-aţi pregătit încă nimic pentru Sfântul Valentin, o felicitare handmade poate fi o  „cale de scăpare” simplă, accesibilă şi inspirată, pentru că este făcută cu propriile mâini şi, desigur, cu dragoste.
Dacă aţi cumpărat deja cadoul ideal, o felicitare va fi o completare binevenită.
Mai ales că nu e o felicitare oarecare, ci una specială, cu mesaj secret.
De ce? Pentru că este făcută din două părţi. Una pe care se află o înşiruire de litere aleatorii. Cealaltă, tip şablon, ajută la descifrarea codului secret.

Aveţi nevoie de două bucăţi de carton de aceeaşi dimensiune. Eu am folosit două bucăţi de carton de 5x6 cm.
Pe prima dintre ele se desenează conturul unei inimi. Se decupează forma inimii şi se aplică pe cea de-a doua bucată de carton, trasând conturul acesteia pe a doua parte a felicitării.


Pe spatele şablonului (inima decupată) se marchează cu creionul pătrate, care se vor decupa ulterior. Pentru că mesajul felicitării din imagini a fost I LOVE YOU, am avut nevoie de 8 pătrate decupate. 


Şablonul se suprapune pe cea de-a doua parte a felicitării (peste inima conturată) şi se marchează literele cu un creion. Pătratele trebuie şi ele marcate, pentru a nu scrie alte litere în spaţiul alocat celor care vor forma mesajul.
Începe colorarea. Conturul inimii nedecupate se subliniază cu acuarelă roşie. Pur şi simplu desfaceţi capacul şi aplicaţi culoarea pe carton direct din tub. Veţi obţine nişte punctuleţe haioase.
În interiorul inimii scrieţi literele principale – I LOVE YOU – cu o singură culoare, apoi scrieţi celelalte litere (la alegere) cu nuanţe diverse.
Restul felicitării poate fi decorat cu aceleaşi punctuleţe de acuarelă din tub.
La final se ataşează cele două părţi, cu ajutorul unei panglici cu fundă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu