luni, 29 aprilie 2013

Jocul ouălor de Paşti



Este un joc de potriviri din memorie, special adaptat pentru „a rima” cu sărbătoarea Paştelui. 
Astfel, în timp ce vă distraţi căutând ouăle identice ascunse în spatele foiţelor de hârtie, puteţi să povestiţi copilaşilor şi câte ceva despre simbolurile pascale. Nu uitaţi că metodele ludice de învăţare sunt mai eficiente decât „discursurile” şi „prelegerile” plictisitoare despre subiecte serioase. 


Materiale necesare: o bucată de carton, acuarele, hârtie colorată, bandă adezivă.

Pe bucata de carton, trasaţi 9-12 pătrate identice. Pentru copilaşi mai mici, puteţi folosi numai 6 căsuţe.



Pentru trasarea conturului de ouă în interiorul căsuţelor, utilizaţi un şablon decupat tot din carton sau dintr-o foaie.


După trasarea formelor, coloraţi şi pictaţi ouăle, repetând de două ori fiecare model ales. Pentru 12 căsuţe, veţi avea 6 perechi de modele identice.
Dacă nu aveţi timp sau chef să desenaţi şi să pictaţi formele de ouă, puteţi apela la modele gata făcute, printate de pe net. Trebuie doar să printaţi câte două bucăţi din fiecare model. 



Din hârtie colorată şi cu ajutorul unei foarfeci cu margini zimţate, tăiaţi 12 pătrate/dreptunghiuri de dimensiunile căsuţele în care aţi desenat ouăle.
Pentru a ascunde ouăle în spatele acestor „ferestre” mobile, lipiţi bucăţile de hârtie colorată, cu bandă adezivă, numai în partea de sus (pentru a se putea ridica).
Numerotaţi fiecare foiţă de hârtie.



Cum se joacă
Copilaşul va spune un număr, celălalt jucător/părintele va ridica hârtiuţa şi va arăta desenul ascuns în spatele numărului.
Cel mic trebuie să ţină minte modelul arătat şi după reascunderea lui în spatele „cortinei” colorate.
Va spune apoi un alt număr, va încerca să reţină modelul etc.
În momentul când va descoperi două figuri identice şi va spune cele două numere sub care se află acestea, ele vor fi lăsate descoperite.
Şi tot aşa, până la găsirea tuturor imaginilor identice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu