joi, 31 ianuarie 2013

Lumânări aromate din lămâi şi portocale




Totul a pornit de la o lumânare pe care băiatul meu cel mic a scăpat-o pe jos şi a spart-o.
M-am gândit s-o topesc şi să-i găsesc un recipient nou, eventual natural. Şi cum e încă iarnă, portocalele şi lămâile s-au dovedit a fi cele mai bune alegeri.
Am tăiat un căpăcel în partea de sus a citricelor, am nivelat şi baza (cât să nu distrug pulpa), am scobit miezul şi apoi am pus fructele la uscat pe calorifer câteva zile. 

 













Când au fost gata (trebuie să fie tari), am topit ceara în bain-marie, am adăugat în ea ulei aromat de portocală şi lămâie, apoi am turnat-o în recipientele din fructe. 


Înainte ca ceara să fie complet întărită, am introdus sfoara (dată în prealabil prin ceară) care va funcţiona ca fitil.

Pentru a fi mai arătoase, le-am decorat pe margini cu vopsea acrilică şi sclipici.




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu