vineri, 13 septembrie 2013

Tangrame textile


Tangramele sunt simple forme geometrice din a căror îmbinare se pot crea diverse imagini. Dacă vreţi, sunt un soi de puzzle în miniatură. Mai restrictiv însă, pentru că nu vă pune la dispoziţie decât un număr redus de figuri.
Exact de aceea este şi mai interesant... cele 7 forme geometrice (2 triunghiuri mari, 2 triunghiuri mici, 1 triunghi mijlociu, 1 paralelogram şi 1 pătrat mic) pot şi trebuie aranjate în aşa fel încât să compună zeci de imagini noi şi originale. Prin urmare, stimulează creativitatea, gândirea logică, răbdarea şi capacitatea de a rezolva problemele întâlnite.

Pentru că aveam o după-amiază liberă, ne-am hotărât şi noi să răspundem provocărilor puse de tangrame. Şi, ca de obicei, mai întâi am preferat să ne facem propriul material didactic.

Am pornit la drum cu: o foaie de calc, un print cu cele 7 figuri geometrice, carton de la o cutie de pizza, aracet şi o bucată de material textil colorat.


Mai întâi, având printul pe foaie A4, am copiat conturul formelor pe calc.


Apoi, apăsând tare cu pixul, am trasat conturul acestora de pe calc pe cartonul de pizza.
Am decupat formele individual.Folosind ca model cartonul tăiat după figurile geometrice, am trasat pe materialul textil forma fiecăreia.
Am lipit pe suportul de carton materialul textil.


Am obţinut tangramele textile... 


...şi am început să conturăm imaginile de mai jos:Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu