luni, 11 martie 2013

Pom quilling


Este vorba, de fapt, despre o combinaţie de desen şi tehnica quilling, de altfel un proiect uşor care vă poate înveseli casa, folosit pe o pânză de tablou sau, dacă aveţi curaj, pe un perete decorat de primăvară.

Materiale necesare: un ambalaj tetra pak cu desen şi culori vesele la exterior şi cu aspect metalizat la interior; alte tipuri de ambalaj cu o coloristică interesantă; superglue; culori tempera.

Cu ajutorul unui cutter se taie cu grijă fâşii de cam aceeaşi dimensiune din ambalajul tetra pak şi din celelalte ambalaje pe care le aveţi la îndemână. Puteţi varia lungimile şi lăţimile, dacă doriţi, pentru a avea la final „fructe” de diferite dimensiuni.
Fâşiile se înfăşoară pe o scobitoare, apoi se lipesc la capete cu superglue. Acestea se pot lipi strâns pentru a obţine „fructe” mici, compacte, sau se pot lăsa rotocoalele să se „desfăşoare” puţin pentru a crea ornamente mai mari şi mai spiralate.
Atenţie la ambalajele tetra pak, puteţi avea dificultăţi la lipire, aşa că este bine să ţineţi capetele apăsate după lipire cam 1 minut.
Ornamentele quilling sunt gata de lipit pe suportul ales. Aşezaţi-le la diverse înălţimi şi alternaţi „fructele” de diverse materiale şi dimensiuni.
Apoi trasaţi cu tempera trunchiul copacului şi ramurile până la întâlnirea cu decoraţiunile quilling, apoi câteva frunzuliţe verzi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu