Fie că le faceţi
din cojile de ouă de Paşti, fie că le confecţionaţi din resturile ouălor
folosite la gătit, fie că le faceţi în perioada sărbătorilor pascale sau în
orice alt anotimp, aceste lumânări eco-friendly vor fi la fel de drăguţe.
Aveţi nevoie de
coji de ouă (de la Paşti sau colorate cu pensula), ceară, bucăţi de sfoară.
Cojile de curăţa
bine în interior, cu dischete demachiante şi puţin spirt.
Ceara se topeşte
pe baie de abur (punând recipientul cu ceară într-un alt vas cu apă clocotită
aflat pe foc) şi se toarnă câte puţin (nu dintr-o dată) în fiecare cochilie de
ou.
Se lasă ceara să
se răceacă/întărească puţin, apoi în masa de ceară se introduc bucăţile de
sfoară – fitilurile – la rândul lor trase prin ceară semilichidă.
Se reîncălzeşte
ceara şi se iarăşi toarnă în coji, pentru a fixa fitilurile în poziţia aleasă.
Lumânările sunt
destul de stabile dacă sunt umplute până la trei sferturi din înălţimea cojii,
dar, pentru mai multă stabilitate, le puteţi aşeza în nişte „cuiburi” făcute
din cartoane de ouă al cărui vârf l-aţi decupat în prealabil.
La final, vor
arăta aşa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu