joi, 9 mai 2013

Lumânări din ouă



Fie că le faceţi din cojile de ouă de Paşti, fie că le confecţionaţi din resturile ouălor folosite la gătit, fie că le faceţi în perioada sărbătorilor pascale sau în orice alt anotimp, aceste lumânări eco-friendly vor fi la fel de drăguţe.

Aveţi nevoie de coji de ouă (de la Paşti sau colorate cu pensula), ceară, bucăţi de sfoară.





Cojile de curăţa bine în interior, cu dischete demachiante şi puţin spirt.
Ceara se topeşte pe baie de abur (punând recipientul cu ceară într-un alt vas cu apă clocotită aflat pe foc) şi se toarnă câte puţin (nu dintr-o dată) în fiecare cochilie de ou.



Se lasă ceara să se răceacă/întărească puţin, apoi în masa de ceară se introduc bucăţile de sfoară – fitilurile – la rândul lor trase prin ceară semilichidă.




Se reîncălzeşte ceara şi se iarăşi toarnă în coji, pentru a fixa fitilurile în poziţia aleasă.




Lumânările sunt destul de stabile dacă sunt umplute până la trei sferturi din înălţimea cojii, dar, pentru mai multă stabilitate, le puteţi aşeza în nişte „cuiburi” făcute din cartoane de ouă al cărui vârf l-aţi decupat în prealabil.
La final, vor arăta aşa:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu