luni, 23 septembrie 2013

Papioane din fermoare




Povestea acestui bricolaj începe într-o bună dimineaţă, când fiul meu cel mare s-a trezit că vrea un papion. Băiatul cel mic, cum nu se lasă niciodată mai prejos, hop, că vrea şi el acelaşi lucru, neştiind prea bine ce înseamnă.
Am schimbat vorba, crezând că scap. Dar, cine are copii ştie bine că, de fapt, evitarea e doar o amânare. Cel puţin băieţii mei o capacitate incredibilă de a insista şi de a reveni la ideilor lor, exact când crezi că au renunţat.
Pe scurt, m-au convins. Am început să-mi inventariez materialele disponibile. Din păcate, n-am descoperit nimic util. Dar, cum văzusem undeva, cândva nişte papioane din fermoare, m-am hotărât să încerc şi eu. Nu ştiam nimic despre „tehnica” de realizare, deci am fost nevoită să improvizez.


Materiale necesare: fermoare (de preferinţă colorate, dar n-a fost cazul nostru), ac şi aţă, panglică decorativă, „arici” sau (aşa cum am folosit eu la repezeală) bandă dublu adezivă.

Fermoarele se taie la capete. 




Cele două capete se îndoaie apoi către interior, cusându-se, pe rând, în mijlocul fermoarului. Obţinem, astfel, un mic fluturaş.




Pentru ca din acest fluturaş să creăm viitorul papion, strângem mijlocul lui cu două degete şi, pentru a rămâne sub această formă, îl coasem.




După aceea, tăiem din panglica decorativă o bucată mică, atâta cât să poată fi înfăşurată pe fluturaşul din fermoar şi cusută peste acesta.




O altă bucată de panglică, mai lungă, ne va ajuta să creăm banda de prindere. Aceasta se va ataşa de papion trecând-o prin inelul făcut mai devreme.





Pentru a prinde papionul la gât, la capetele panglicii se va coase un „arici” sau, dacă vă grăbiţi sau nu aveţi prin casă material tip scai, puteţi utiliza, ca mine, o bucată mică, dar rezistentă de bandă dublu adezivă.

2 comentarii: