marți, 26 februarie 2013

Lumânări decorative din scoici
Dacă aveţi prin casă scoici rămase din vacanţele petrecute la mare, la soare... le puteţi folosi pentru a crea un decor cu aer estival.

Aveţi nevoie de: câteva cochilii de scoici (Saint Jacques sau obişnuite), bucăţi de ceară, sfoară, puţin staniol, nisip colorat şi alte accente ornamentale, marine sau nu.

Se spală bine scoicile, se degresează, apoi se lasă la uscat. Dacă săriţi această etapă, este posibil ca ceara să se desprindă ulterior de cochilii.
Cu ajutorul staniolului împăturit de mai multe ori, formaţi un suport stabil pentru sfoară. Găuriţi-l şi treceţi apoi sfoara prin el. Aşezaţi suportul în scoici. Topiţi ceara la bain-marie şi turnaţi-o încet, eventual în mai multe etape, în scoici. 


Ceara se va întări repede şi vă puteţi crea decorul dorit. Din nisipul colorat faceţi un pat pentru scoici şi aşezaţi-l pe un platou. Deasupra puneţi scoicile, iar de jur împrejur celelalte elemente de decor: melci, flori uscate.
Puteţi să vă limitaţi şi la patul de nisip, pe care să-l aşezaţi pe mai multe rânduri ondulate colorate.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu