joi, 14 martie 2013

Brăţări din sticle de plastic şi resturi de materiale



Chiar dacă ingredientele nu par foarte atrăgătoare, rezultatul final este surprinzător. Veţi vedea.


Materiale: o sticlă de plastic (două, dacă vreţi să faceţi mai multe brăţări) de 1,5 l, resturi de materiale şi lână.

Tăiaţi din sticla de plastic mai multe cilindre şi finisaţi marginile cu o foarfecă ascuţită. Dacă dimensiunile cilindrelor sunt prea mari pentru încheietură, tăiaţi o parte din acesta, apoi reuniţi capetele, fie cu superglue, fie prin coasere.
În funcţie de materialele pe care le aveţi la dispoziţie, opţiunile pot varia.



Puteţi înfăşura pur şi simplu pe cilindru lâna, ca mai jos. Puteţi folosi mai multe culori, dacă doriţi sau dacă nu aveţi destulă lână dintr-o singură culoare.




De asemenea, puteţi tăia dintr-un material textil la alegere (catifea, dantelă etc.) o panglică de lungimea şi lăţimea potrivite pentru brăţară şi o puteţi aplica pe suportul de plastic prin lipire. După lipire, puteţi adăuga alte ornamente: decor cu sfoară, lână, paiete.




O altă variantă ar fi să utilizaţi mai multe tipuri de materiale, tăiate în fâşii potrivite şi lipite în jurul suportului de plastic cu lipici solid. La final, finisaţi locurile de unire a materialelor cu aţă colorată.




 

4 comentarii:

  1. Ce frumoase sunt! pe reciclare creativa am vazut ceva similar, in loc de lina fiind folosite benzi din pungi de plastic reciclate. Insa acestea par mai usor de asortat si par mai prietenoase pentru piele..

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asa mi se pare si mie :). Va multumesc mult pentru ca urmariti si apreciati materialele mele.

    RăspundețiȘtergere