luni, 15 aprilie 2013

Faţă de masă pictată cu cercuri colorate



Poate vi s-a întâmplat să căutaţi o faţă de masă şi să nu găsiţi pur şi simplu modelul, cromatica sau stilul dorit.
Cum mie mi s-a întâmplat, m-am decis să decorez chiar eu o faţă de masă albă şi foarte simplă. Aveam nevoie de ea pentru o ocazie festivă, dar, datorită culorilor vesele, cred că se va potrivi şi pentru masa de Paşte.

Materiale necesare: o faţă de masă (o bucată de pânză) albă, culori pentru textile, pensulă, unul-două tuburi din carton rigid (de la hârtia de copt/ folia alimentară).

Se întinde pânza direct pe masă, care va fi un suport de lucru suficient de stabil şi de ferm. Dacă materialului textil nu este suficient de gros, puteţi aşeza sub faţa de masă o folie din plastic sau foi de hârtie. Astfel, nu vă veţi mai face griji că masa s-ar putea păta. 




Alegeţi tuburi din carton cât mai tari şi fără deformaţii (cercul trebuie să fie perfect, să nu fie zdrenţuit, cu diferenţe de nivel etc.).
Înmuiaţi o pensulă în culoarea dorită (de preferat, se începe cu nuanţele mai deschise) şi aplicaţi-o pe conturul cercului de tub.




Tubul se „amprentează” pe faţa de masă în mai multe locuri.




Se schimbă culoarea (recomandat cu un apropiată ca nuanţă) şi se continuă ştampilarea cercurilor.
Dacă folosiţi şi culori mai intense şi mai închise, întoarceţi tubul şi folosiţi cealaltă parte. Dacă nu doriţi amestecarea culorilor prin suprapunerea de nuanţe diferite, apelaţi la mai multe tuburi.





Lăsaţi faţa de masă întinsă până a doua zi, pentru a permite uscarea optimă a vopselei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu