marți, 14 mai 2013

Avion dintr-o sticlă de şampon




După atâta odihnă, a venit momentul să ne întoarcem la treabă. Propunerea de azi este un avion realizat dintr-o sticlă de şampon.

Materiale necesare: o sticlă de şampon, autocolant, bandă adezivă colorată, carton şi foarfece.




De pe sticla de şampon se dezlipesc etichetele, se spală şi se usucă bine.
Din autocolant se taie o bucată la dimensiunea sticlei de şampon. Măsuraţi cu ajutorul sticlei înălţimea şi lungimea. Pentru că sticla este uşor evazată, va trebui să ajustaţi dimensiunile pentru partea unde se află dopul.
Lipiţi autocolantul în jurul sticlei pe porţiuni mici, netezind bine la fiecare etapă şi încercând să evitaţi formarea de riduri sau de bule de aer.
Pentru a ascunde îmbinările şi eventualele defecte de lipire, decoraţi avionul cu bandă adezivă într-o altă culoare decât cea de bază.




Decupaţi din carton aripile, acoperiţi-le cu autocolant, ornamentaţi-le cu bandă adezivă şi lipiţi-le cu aceeaşi bandă de fuselaj. Întăriţi punctele de lipire, aplicând bandă adezivă şi pe partea interioară, la îmbinarea cu corpul avionului.




Decupaţi din carton un triunghi dreptunghic şi alte două aripioare mai mici, pentru stabilitate. Lipiţi-le pe partea din spate a avionului.




La final, creionaţi şi decupaţi elicea, vopsiţi-o cu argintiu şi lipiţi-o cu bandă adezivă pe partea din faţă.



2 comentarii: