luni, 20 mai 2013

Tablou din materiale reciclabilePeticele de materiale sunt victimele de serviciu atunci când se face curăţenie prin dulapuri. Şi totuşi ele pot fi refolosite în moduri creative. Vă propun să le utilizaţi la crearea unui tablou pentru camera celor mici, reprezentând un copăcel bogat colorat, din texturi variate.

Materiale necesare: carton, etamină, tempera, bucăţi de materiale, lipici, panglică colorată.

Se decupează din carton un dreptunghi de dimensiunile dorite. Pe acelaşi format, se taie o bucată de etamină. Se lipesc cele două cu atenţie. Se lasă la uscat.
Se colorează etamina cu tempera, pentru a realiza fondul tabloului. Eu am preferat o nuanţă de verde neomogenă, mai jucăuşă.

Se începe prin conturarea trunchiului, făcut din fâşii mai lungi şi mai scurte din material maro. Stabiliţi iniţial cât de înalt va fi trunchiul, pentru a putea contura o coroană bogată.
Trasaţi cu creionul linia coroanei. La final, o puteţi accentua cu tempera.
Din bucăţile de materiale colorată, tăiaţi cu grijă cercuri. Lipiţi-le pe toată suprafaţa unde se vor afla ramurile.
Variaţi nuanţele alese şi texturile folosite, în aşa fel încât să creaţi un tot armonios şi vesel. Puteţi suprapune două rotunduri pentru a obţine un joc interesant de culori şi materiale.
La final, lipiţi „ramele” tabloului, făcute din panglică roşie.
Aplicaţi şi o sfoară pentru agăţarea copăcelului. Puteţi găuri partea de sus a „operei de artă” şi prinde sfoara mai bine cu un nod.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu