luni, 4 noiembrie 2013

Castel din tuburi de carton şi ambalaje
Proiectul pare dificil? Nu este. Cu puţină organizare, muncă în echipă şi bună-dispoziţie îl veţi da gata în... câteva ore.

Materiale necesare: tuburi de carton de diverse dimensiuni, ambalaje din acelaşi material, bandă dublu adezivă, culori acrilice, hârtie colorată, lipici.


Mai întâi am adunat laolaltă ambalajele şi tuburile din carton disponibile. Am găsit puse bine pentru proiecte de viitor tuburi mai înalte şi mai mici, mai groase sau mai înguste. Acestea vor deveni turnurile. Ambalajele selectate au provenit de la medicamente. Ele vor forma „corpul” castelului.

Am lipit între ele tuburile şi ambalajele, în aşa fel încât să arate a castel, şi încă unul impresionant. Nu vă faceţi griji, designul poate fi oricare, înfăţişarea de castel o va căpăta cu siguranţă după colorare.
Componentele se lipesc cu bandă dublu adezivă, care va rezista destul de bine şi va face faţă şi diverselor manevrări nu tocmai corespunzătoare, de altfel inevitabile când destinatarii sunt copiii. De exemplu, castelul nostru a găzduit în corpul principal – transformat în garaj – câteva maşini înghesuite.

 
După ce vă asiguraţi că toate elementele sunt bine fixate, că viitoarea construcţie este bine echilibrată ca greutate şi că se aşază bine în plan orizontal, treceţi la colorare.
S-ar putea să fie nevoie de două straturi de culoare acrilică, pentru a acoperi desenele ambalajului.
Noi am ales culoarea roşie şi ne-am hotărât că este o alegere bună.


Trecem la construirea conurilor care vor orna turnurile. Acestea se vor realiza din hârtie colorată, din care veţi decupa câteva cercuri, mai mari sau mai mici, în funcţie de grosimea tuburilor din carton alese. Îndoiţi apoi aceste cercuri pe mijloc, tăiaţi-le în două semicercuri egale, apoi din fiecare formaţi prin răsucire câte un con. Lipiţi capetele şi aplicaţi fiecare vârf pe câte un turn.
Tot hârtia colorată ne va ajuta să creăm porţile şi ferestrele castelului, ca şi alte ornamente dorite, pe care le vom fixa pe castel cu lipici solid.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu