joi, 22 august 2013

Boluri din confetti şi baloane


Există multe bricolaje în care baloanele sunt personaje principale, dar cu rol limitat. Servesc doar ca suport, apoi sunt înlăturate nemilos, cu o înţepătură de ac.
Acesta este şi cazul bolului din confetti. Dacă nu aţi înţeles exact cum se face, vedeţi mai jos, pas cu pas.

Materiale necesare: un tub confetti (fragmentele de hârtie colorată sunt bune şi după ce şi-au îndeplinit scopul principal) sau bucăţele de hârtie tăiate cu foarfeca dinţată, aracet, baloane, o pensulă, un vas-suport (eu am folosit o vază).



Balonul se aşază în suportul ales (în funcţie de dimensiunea balonului poate fi o fructieră, un castron, o vază) pentru a sta fix în timpul decorării.



Partea de sus a balonului se acoperă cu aracet, cu ajutorul unei pensule.




Peste aracet, se lipesc fragmentele de hârtie sau confetti, unele lângă altele, cu atenţie şi fără a lăsa spaţii goale. Acest lucru este important, pentru că bolul este constituit din straturi succesive de confetti, iar locurile lăsate libere la prima, a doua sau a treia „mână” vor fragiliza bolul în aceste zone. În plus, cum greutatea şi soliditatea lui nu vor fi peste tot la fel, acesta va fi dezechilibrat şi nu va sta orizontal.



Se lasă să se usuce câteva ore, chiar până a doua zi.

Balonul se unge iar cu aracet, peste primul strat de hârtie colorată şi se tapetează cu un al doilea strat de confetti. Se aşteaptă din nou uscarea.

Se reia operaţiunea a treia oară.
Dacă hârtia este prea subţire, este posibil să aveţi nevoie şi de o a patra reluarea a procesului de decorare, pentru ca bolul să fie rezistent şi solid.



După uscarea finală, se înţeapă balonul cu un ac. Acesta, odată spart, va lăsa în urmă numai bolul, creat după forma sa. Este posibil să rămână în interior şi o parte a balonului, care trebuie înlăturată cu grijă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu