vineri, 26 iulie 2013

Suport de creioane handmade




Nu v-ar plăcea o vrajă care să aranjeze la locul lor toate obiectele din casă? Că e vorba despre vraja
„Mary Poppins” sau despre o formulă magică, o „comandă vocală”, nici nu contează.

Când ai doi băieţi, ai şi astfel de visuri...
Dar pentru că nu ne permitem prea mult luxul de a visa, să luăm măsuri concrete şi facem ceva practic. Un suport de pixuri, creioane, carioci, gume de şters, ascuţitori etc., în care toate rechizitele să fie aranjate nu prin magie, ci de mâna omului sau copilului (aş vreau eu!).

Să începem.

Materiale necesare: o cutie din carton de dimensiunea dorită, tuburi de hârtie igienică, pânză de sac, aracet, material colorat, nasturi, superglue.


După ce aţi ales cutia corespunzătoare ca dimensiuni şi din punctul de vedere al necesităţilor, măsuraţi-i suprafaţa desfăşurată. Cum? Foarte simplu! Rotiţi-o pe pânza de sac cu fiecare latură, în aşa fel încât să aflaţi de cât material aveţi nevoie. Adăugaţi în plus 1-2 centimetri.
Marcaţi apoi şi înălţimea cutiei şi tăiaţi bucata de pânză de sac după măsurători.



Acoperiţi pânza de sac tăiată cu aracet, cu ajutorul unei pensule.



Ataşaţi pânza pe cutie. Dacă materialul este mai mare decât este necesar, tăiaţi surplusul, ajustând-o la dimensiunea dorită pentru a acoperi perfect cutia. Întindeţi bine, netezind fiecare latură. Lăsaţi să se usuce.


Urmează decorarea de detaliu. Adăugaţi material textil colorat şi asortat pe partea frontală a cutiei. La final, lipiţi nasturii, cu superglue.





Ca separatoare pentru fiecare tip de instrumente de scris şi de pictat, folosiţi tuburile de carton de la hârtia igienică. Nu contează cum arată, nu se vor vedea oricum, dar îşi vor face treaba. Este bine să alegeţi dimensiuni diferite ale circumferinţei acestora, pentru ca ele să poată găzdui un volum mai mic sau mai mare, în funcţie de dimensiunea pixurilor, creioanelor etc.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu