luni, 28 octombrie 2013

Fursecuri „Degete de vrăjitoare”




Cum am promis, continuăm ideile speciale pentru fantastica, mirobolanta şi terifianta noapte în care cele două tărâmuri se unesc într-o sărbătoare de pomină.

Degetele prezentate pot fi şi de zombi sau de monştri sau de orice altă fiinţă groaznică şi îngrozitoare poate bântui liberă pe străzi în noaptea de Halloween.
Reţeta este simplă, efectul – cu adevărat înspăimântător.

Ingrediente: 1 pachet de unt, 150-200 g zahăr, 1 ou, migdale (sfărâmate şi felii), stafide, 1 linguriţă praf de copt, puţină sare, esenţă migdale, făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat uşor de modelat, gem de căpşuni, bombonele decorative colorate (opţional).




Se topeşte untul sau se foloseşte la temperatura camerei.
Se amestecă împreună cu zahărul, oul, stafidele, migdalele sfărâmate.
Se adaugă treptat făina, amestecând, până la obţinerea unui aluat care nu curge, nu se lipeşte de mâini şi se poate modela uşor. Nu uitaţi ca în prima cană de făină să amestecaţi sarea şi praful de copt.
La final se toarnă esenţa de migdale.
Aluatul format se lasă să se odihnească puţin la frigider. Cam 30 de minute.
Se scoate şi se începe modelarea degetelor de vrăjitoare, noduroase, groase şi înspăimântătoare.
Din loc în loc se crestează degetele cu un cuţit de unt.
Se ia câte o migdală feliată şi se apasă pe vârful degetului, formând unghia. Apoi se înlătură puţin, se toarnă în lăcaşul format câteva picături de gem de căpşuni şi se aşază la loc.
De asemenea, puteţi turna puţin sirop de la gem în crestăturile degetelor.
Noi am ornat degetele şi cu bombonele colorate.
Prăjiturile se pun în cuptorul gata încins, în tavă tapetată cu hârtie de copt, şi se lasă cam 20 de minute. Nu trebuie să fie tari, ci fragede.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu