Cum am promis,
continuăm ideile speciale pentru fantastica, mirobolanta şi terifianta noapte
în care cele două tărâmuri se unesc într-o sărbătoare de pomină.
Degetele prezentate
pot fi şi de zombi sau de monştri sau de orice altă fiinţă groaznică şi
îngrozitoare poate bântui liberă pe străzi în noaptea de Halloween.
Reţeta este
simplă, efectul – cu adevărat înspăimântător.
Ingrediente: 1 pachet de unt, 150-200 g zahăr, 1 ou, migdale
(sfărâmate şi felii), stafide, 1 linguriţă praf de copt, puţină sare, esenţă
migdale, făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat uşor de modelat, gem de
căpşuni, bombonele decorative colorate (opţional).
Se topeşte untul
sau se foloseşte la temperatura camerei.
Se amestecă
împreună cu zahărul, oul, stafidele, migdalele sfărâmate.
Se adaugă treptat
făina, amestecând, până la obţinerea unui aluat care nu curge, nu se lipeşte de
mâini şi se poate modela uşor. Nu uitaţi ca în prima cană de făină să
amestecaţi sarea şi praful de copt.
La final se
toarnă esenţa de migdale.
Aluatul format se
lasă să se odihnească puţin la frigider. Cam 30 de minute.
Se scoate şi se
începe modelarea degetelor de vrăjitoare, noduroase, groase şi
înspăimântătoare.
Din loc în loc se
crestează degetele cu un cuţit de unt.
Se ia câte o
migdală feliată şi se apasă pe vârful degetului, formând unghia. Apoi se
înlătură puţin, se toarnă în lăcaşul format câteva picături de gem de căpşuni
şi se aşază la loc.
De asemenea,
puteţi turna puţin sirop de la gem în crestăturile degetelor.
Noi am ornat
degetele şi cu bombonele colorate.
Prăjiturile se
pun în cuptorul gata încins, în tavă tapetată cu hârtie de copt, şi se lasă cam
20 de minute. Nu trebuie să fie tari, ci fragede.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu