duminică, 14 iulie 2013

Fluture din petale de flori uscate




Doar ne ştiţi! În ultima vreme, unde e un concurs de creativitate, hop şi noi. Ne ajută şi faptul că e vacanţă şi băieţii mei se plictisesc... am mai spus. În plus, cum am câştigat deja un premiu mulţumitor la minimax, am decis să ne încercăm şansele şi în altă competiţie.
Acum, e vorba de concursul digi, cel cu fluturii – „Fluturii tropicali vii din perspectiva ta” e denumirea lui completă şi exactă.

Mai întâi, am gândit o strategie. Curăţenia generală ne-a făcut să descoperim că aveam puse la păstrare, pentru momentul oportun, nişte petale uscate foarte interesante. Şi iată şi momentul oportun! Le vom folosi pentru crearea fluturelui.
Apoi, ne-am pus pe treabă. Am pregătit rapid locul de lucru, foile, culorile...
Dar am sărit o etapă, nu? Cea cu materialele necesare.

Deci, materialele necesare sunt: o coală A4, creion negru, aracet, petale uscate, acuarele, sclipici albastru.


Pe foaia A4, am desenat mai întâi fluturele. Sper că e tropical, dar mai curând este strict imaginar.



Am uns interiorul fiecărei aripi cu aracet din plin. 



Peste, am aplicat petalele. Am avut noroc, pentru că, la capăt, acestea au o dungă neagră foarte drăguţă, care a dat un ceva în plus fluturaşului nostru. Şi mai multă coerenţă.
Am aranjat mai întâi petalele ca să vedem cum arată fiecare petală completă, apoi am început lipirea, treptată, a petalelor uscate. 


Am presat bine, ca să se lipească aşa cum trebuie şi am aşteptat până la o relativă uscare a unei aripi, pentru a putea trece mai departe.

Am lipit şi corpul fluturaşului, dintr-o petală ceva mai mare şi exact cu forma de care aveam nevoie: alungită şi ascuţită la un capăt.


În fine, am terminat de lipit fluturaşul.


Am colorat corpul cu albastru închis, am aplicat câteva dungi şi punctuleţe de culoare şi pe aripi.




Profitând de locurile unde aracetul nu era total uscat, ca şi de proaspăta culoare aplicată ici-acolo, am presărat sclipici albastru pe aceste zone, iar acesta a aderat imediat.


Iată-l şi complet, din punctul meu de vedere:


Dar punctul meu de vedere nu a coincis cu cel al băieţelului meu cel mare, care i-a mai adăugat câteva tuşe artistice de final, făcându-l cu adevărat perfect!






2 comentarii:

  1. ce frumos fluture v-a iesit! la ce concurs participati?

    RăspundețiȘtergere
  2. Concursul, care deja s-a incheiat, se numea „Fluturii tropicali vii din perspectiva ta”, de pe site-ul digi.

    Se pare ca, dintr-o greseala, lucrarea nu a fost luata in considerare, iar noi fiind plecati in concediu... Nu-i nimic, concursuri vor mai fi :)

    RăspundețiȘtergere