Dacă aveţi la
dispoziţie un ghem de sfoară, un borcănel de aracet şi jumătate de oră liberă,
puteţi urma paşii de mai jos, la finalul cărora veţi obţine un bol rustic
pentru fructe şi legume.
Să recapitulăm
materialele necesare şi să mai adăugăm vreo două: sfoară, un bol (ca suport sau
model), aracet, folie alimentară.
Mai întâi,
alegeţi bolul pe care vreţi să-l „reproduceţi”, din punctul de vedere al
dimensiunilor, în sfoară.
Întoarceţi-l cu
susul în jos şi acoperiţi-i exteriorul cu folie de plastic. Întindeţi bine
folia şi, pentru a se fixa mai bine, trageţi-i capetele şi către interior,
acoperind şi deschizătura bolului.
Tăiaţi bucăţi de
aproximativ 50 cm din sfoară şi puneţi-le într-un castronel cu aracet, pregătit
în prealabil. Se vor înmuia repede şi trebuie folosite rapid, pentru a ca
aracetul să nu se usuce.
Luaţi fiecare
bucată de sfoară astfel îmbibată, treceţi cu mâna peste ea pentru a elimina
excesul de aracet (asta e, trebuie să vă murdăriţi puţin sau să purtaţi mănuşi),
apoi înfăşuraţi-o pe bol.
Puteţi gândi
dinainte un model pe care să-l creaţi cu ajutorul sforii sau puteţi să lucraţi
la inspiraţie, aleatoriu. Totuşi, este bine ca marginea de sus a bolului să fie
ceva mai întărită şi să urmeze o linie dreaptă.
Aşteptaţi să se
usuce lucrarea, desprindeţi cu grijă folia de pe castron, apoi de pe bolul de
sfoară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu