joi, 20 iunie 2013

Bol din sfoară şi aracet



 
Dacă aveţi la dispoziţie un ghem de sfoară, un borcănel de aracet şi jumătate de oră liberă, puteţi urma paşii de mai jos, la finalul cărora veţi obţine un bol rustic pentru fructe şi legume.



Să recapitulăm materialele necesare şi să mai adăugăm vreo două: sfoară, un bol (ca suport sau model), aracet, folie alimentară.

Mai întâi, alegeţi bolul pe care vreţi să-l „reproduceţi”, din punctul de vedere al dimensiunilor, în sfoară.
Întoarceţi-l cu susul în jos şi acoperiţi-i exteriorul cu folie de plastic. Întindeţi bine folia şi, pentru a se fixa mai bine, trageţi-i capetele şi către interior, acoperind şi deschizătura bolului.



Tăiaţi bucăţi de aproximativ 50 cm din sfoară şi puneţi-le într-un castronel cu aracet, pregătit în prealabil. Se vor înmuia repede şi trebuie folosite rapid, pentru a ca aracetul să nu se usuce.




Luaţi fiecare bucată de sfoară astfel îmbibată, treceţi cu mâna peste ea pentru a elimina excesul de aracet (asta e, trebuie să vă murdăriţi puţin sau să purtaţi mănuşi), apoi înfăşuraţi-o pe bol.
Puteţi gândi dinainte un model pe care să-l creaţi cu ajutorul sforii sau puteţi să lucraţi la inspiraţie, aleatoriu. Totuşi, este bine ca marginea de sus a bolului să fie ceva mai întărită şi să urmeze o linie dreaptă.




Aşteptaţi să se usuce lucrarea, desprindeţi cu grijă folia de pe castron, apoi de pe bolul de sfoară. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu