luni, 3 iunie 2013

Mere cusute




Mai mult o glumă decât un craft în adevăratul sens al cuvântului, acest proiect a fost totuşi amuzant de făcut şi, mai important, „produsul final” arată bine ca decoraţiune pe un raft de bucătărie. Este adevărat că durata lui de viaţă este limitată :).



Materiale necesare: două mere de culori diferite, două papiote de culori diferite, ac.

Pe ambele mere se trasează conturul formei care va fi decupată. În acest caz, două pătrate (nu perfecte). Puteţi folosi un şablon pentru a marca forma dorită, dar este bine să preferaţi unghiurile drepte, care sunt mai uşor de decupat şi de cusut.




Cu ajutorul unui cuţit, se taie mărul pe liniile marcate. Se scoate miezul decupat al ambelor mere.




Urmează coaserea. Atenţie la alegerea acului, care nu trebuie să fie foarte gros, pentru a nu distruge pulpa fructului, dar destul de lung pentru a permite o manevrare uşoară. 

De asemenea, trebuie să investiţi ceva timp şi răbdare în operaţiunea de coasere, pentru a forma o cusătură cât de cât egală şi ordonată.






Una peste alta, nu este dificil de făcut, iar un avantaj personal pe care mi l-a adus acest proiect este că băieţelul meu cel mare, care nu este fan mere, a vrut totuşi să mănânce unul, pentru că „fraţii” lui cusuţi „arătau bine”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu