luni, 17 iunie 2013

Colier din agrafe de păr




Cel mai simplu colier handmade se poate face din agrafe de păr obişnuite. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Eu am folosit, pentru colierul din imagini, cam  40 de bucăţi.

Materiale necesare: agrafe de diferite dimensiuni sau modele, un şnur, închizătoare specială, culori speciale pentru metal.




Alegeţi un şnur scurt, cât mai aproape de baza gâtului, altfel colierul nu se va vedea foarte bine, greutatea agrafelor făcându-l să atârne inestetic. De asemenea, piesele se vor suprapune şi nu se vor mai alinia bine.

Pe şnurul ales prindeţi agrafele, alternându-le pe cele mai mari cu cele de dimensiuni mai mici sau combinând modelele acestora, în aşa fel încât să obţineţi un aspect cât mai interesant.


 


Puteţi acoperi şnurul cu agrafe, creând un colier de jur împrejurul gâtului, sau puteţi lăsa şnurul să se vadă parţial. Acest lucru depinde de numărul de agrafe pe care îl aveţi la dispoziţie.





După terminarea aranjării, puteţi vopsi agrafele, utilizând fie culori acrilice fie, aşa cum am făcut eu, bronz argintiu (care prinde foarte bine pe metal). 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu