miercuri, 5 iunie 2013

Îngheţate din hârtie creponată
Dacă tot a venit vara şi s-a dat undă verde la îngheţată, chiar şi pentru copii, ne aventurăm şi noi într-un proiect în ton cu vreme de afară.
Îngheţatele din hârtie creponată nu sunt gustoase, nu ne răcoresc pe caniculă, dar crearea lor este o activitate perfectă pentru o după-amiază însorită. Materiale necesare: foi de hârtie albă, hârtie creponată divers colorată, lipici solid, mărgele, acuarele.

Din hârtia albă se taie formele de conuri. Pe acestea se trasează cu pensula un caroiaj din linii verticale şi orizontale.
Ulterior, se împachetează sub formă de con şi se lipesc la capete.Hârtia creponată se mototoleşte şi se transformă în ghemotoace care, pentru a-şi păstra forma, se lipesc la capete.Marginea interioară a conurilor de hârtie se dă cu lipici în partea de sus, se introduc ghemotoacele de hârtie creponată şi se menţine apăsat câteva secunde. Prima minge de îngheţată se dă şi ea cu lipici şi deasupra ei se aşază şi se presează al doilea ghemotoc.Îngheţatele se ornează cu mărgele sau cu aţă colorată, aplicate tot cu lipici solid. Ele vor reprezenta bombonelele şi toppingul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu